Puteti consulta pe blogul nostru noua legea electorala adoptata de Parlamentul Romaniei pe 4 martie 2008 si promulgata de Presedinte pe 12 martie 2008.
Apasati aici pentru a descarca pdf-ul. El se gaseste si pe siteul Camerei Deputatilor.
Dupa cum probabil stiti, este o lege complet noua pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului si aduce modificari la Legea pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, 67/2004 precum si la alte doua legi, Legea administratiei publice locale nr. 215/2001 si Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali.
ma intereseaza actul normativ respectiv si nu am gasit de unde sa-l iau.Pana nu-l citesc nu pot face comentarii
Te rog citeste atent articolul si vezi unde scrie “Apasati aici …” etc. De acolo poti descarca legea.
Te astepam cu acele comentarii.
Cristi.
Ma intereseza modul de acordare a timpilor de antena asa cum prevede legea electorala – in special:
1.cine repartizeaza acesti timpi si pe ce criterii
2. daca are cineva dreptul sa refuze acordarea acestor timpi la posturile media publice; daca da in ce conditii
carev sunt atributiile presedintilor si vicepresedintilor sectiilor de votare
conform art.8 din legea electorala adoptata si promulgata in martie 2008 fiecare cetatean are dreptul la vot in sectia de votare in a carei lista este inscris de pe raza localitatii in care isi are domiciliul sau resedinta cu exceptia candidatilor. aricol bun , constitutional , dar atunci apare intrebarea fireasca: de ce se tot face tama tam prin toata mass-media pe ideea ca studentii si nu numai trebuie sa mearga in localitatea de domiciliu sa voteze daca pe C.I. apare resedinta in alta localitate de domiciliu?
Am rasfoit legea dar nu am priceput cum ar putea o persoana care este apolitica sa fie membru intr-o sectie de votare ?
ma intereseaza sa stiu daca, a fost ales un viceprimar care este din pnl( ca acum conteaza) au dreptul sa se schimbe? sa se puna unul de la psd sau pdl? si daca da de ce? atata timp cat omul este corect, competent si un bun cetatean? ca nu este din psd sau pdl? astept un raspuns ca v-am votat si acum ce faceti, dati oamenii afara ca sa-i puna dntre ce-i care sunt la putere? de ce in Romania se poate asa ceva? oare o sa fim si noi un popor european si sa nu mai fim actiati dupa putere si care mai de care sa roada ciolanul cel mai gros. sa le fie rusine!!!
Viceprimarul nu e ales prin vot direct, de catre cetateni. El este ales de catre Consiliul Local si poate fi schimbat, in anumite conditii, tot de catre acestia.
Referitor la “de ce” e schimbat, poti sa ii intrebi pe acei consilieri. Eu pot sa iti spun doar ca pozitia de viceprimar exprima o majoritate care se formeaza intr-un Consiliu Local.
In rest nu inteleg ce vrei sa spui: pe cine ai votat? cine pe cine a dat afara? cred ca ai gresit adresa.
cine numeste presedintii comisiilor de vot?
eu cred ca nu ne baga nimeni in seama aici!pt ce se mai numeste forum atunci?
poftim? aici nu e forum cu moderator. aici e un blog.
din cate stiu eu ii numeste BEC la propunerea prefectilor sau ceva in genul asta
merci de lamurire,nu stiam ca nu e forum,scuze daca am deranjat pe cineva!
unde este cris ca nu e voie sa fac poza cu telefnul mobil optiunea votului sa o am ca amintire?
am si eu o nelamurire. daca un partid politic are un consilier local si doreste sa ii retraga sprijinul politic si ceicare erau pe lista de candidati nu mai sunt membrii ai partidului respectiv se poate numii o alta persoana care paote sa devina consilier local?
vot uninominal mixt in ce lege e cuprins?