2005, Paris
2011, UK
2011, miscarea “Occupy”
din 2009, miscarea TeaParty
2007, Punk-rock militantist anarhist-stangist. Versuri aici.
2011, Steaua – Petrolul
2011, Norvegia, Utoya
2010, noi “ideologii” utopiste care incearca sa aproximeze o noua realitate sociala
2010, ideologi ai unei stari de “revolta” impotriva “dictaturii financiare” internationale. Cateva detalii aici.
Nu spuneti ca pun egal intre oamenii atat de diferiti. Nu o fac. Sublliniez insa o atmosfera sociala, politica si ideologica. Cu alte cuvinte, ce leaga sau desparte tot ce e mai sus, sunt ideile.
Cand lucrurile merg prost, oamenii sunt infuriati. Asta imi spun mie aceste imagini, si nu este nimic nou pe lume. Pe de alta parte ma uit la harta Europei si peste tot vad numai guverne de dreapta. Era unul de stanga in Grecia, nu mai e nici ala. In SUA republicanii au castigat ultimele alegeri.
De unde naiba atata anarhie?
Cat despre Petrolul – Steaua acum vreo doi ani au intrat sute de spectatori pe teren la Dinamo – Slovereci sau cum naiba ii chema p-aia… Acum vreo 25 de ani au murit 92 de oameni in Anglia, la un meci al lui Liverpool. Dar de arbitrul batut pana a lesinat acum cateva zile ai auzit? http://www.gsp.ro/fotbal/liga-b/arbitru-din-liga-a-4-a-batut-cu-pumnii-si-picioarele-in-cap-pina-a-lesinat-o-278660.html Crezi ca nu s-a mai intamplat de la caderea imperiului roman? Pe naiba, in Romanica se intampla una d’asta in fiecare an, din 1920 incoace de cand s-a facut campionat de fotbal.
Nu cred ca inainte de o criza sau de o catastrofa bate un un gong sa anunte “Sase, incepe catastrofa”. Inainte de LEH toata lumea era fericita, in 38 nemtii faceau planuri ptr 1000 de ani, Stalin batea recorduri de productie industriala iar la Bucuresti boema era la un maxim istoric.
Atunci cand sentimentul general este ca vine catastrofa, nu se intampla nimic, tocmai pentru ca oamenii actioneaza in baza acestei credinte si devin foarte prudenti.
oh, dar nu am zis ca e doar ceva nou 🙂 si nici nu am zis ca vine catastrofa, only the winter 😉
e vorba de niste idei care se apropie de o anumita. hmm, “maturitate”/”maturare” sau de anumite forme de exprimare.
si nici nu e vorba de simpla violenta sau de natura umana, si nici de simpla tuse a societatii in fata crizei.