Rezum ce am scris pe twitter in timpul discursului de azi.
(invers cronologic)
– so boys, he is fighting. as usual.
– acum poate ati inteles ce au construit din greu comunicatorii lui o saptamana intreaga: clasa politica nereformata. poporul are dreptate.
– (poporul s-a sacrificat) …. sa isi faca si partidele (sacrificiul). a pasat tot discursul problema la partide. el isi face datoria. partidele ciuciu.
– Caucaz? orientul mijlociu? cu ei de mana iesim din criza?
– redistribuire. hai cu dreapta
– ah, deci prezentarea (legii sanatatii) era problema. “comunicarea”
– pai am iesit din criza sau prefiguram o criza pe termen mediu si lung (in UE) ??!!
– eu va inteleg, politicienii nu, Parlamentul e nerformat (si partidele), in rest e bine. v-am pupat
PS. cred ca e nevoie de o completare – Basescu va lupta ca sa isi re-legitimeze agenda sa de “reforma” identificand adversarii ei (a facut asta si aseara cu axa Iliescu-Voronin). Accentul e pe “va lupta”. Daca luati discursurile din 2009 si analizati campania din 2009 e un fel de “istorie care se repeta”: Basescu vrea să reîntoarcă agenda in favoarea sa punand clasa politica, lipsa ei de reforma si dependenta ei de “moguli” drept cauze ale “relelor”.
numai ca de data asta nu ii va merge..orice tip de discurs ar aborda, orice plan si-ar face, romanilor le-a ajuns cutitul prea la os..
Si Boc are acelasi tip de intelegere a realitatii: ei, guvernantii au o problema de explicare, de comunicare si de aceea poporul nu ii vrea. Ei ne fac bine, dar noi nu intelegem!
Ce m-a deranjat in discursul lui Basescu a fost partea cu colonelul de securitate Dogaru care se ocupa de munci agricole si acum a devenit exponentul societatii civile adhoc perindat prin televiziune. Pai, daca dl presedinte facea reforma statului, cum se lauda, si mai facea si un proces real al comunismului asa cum a promis in campania electorala, acum nu am mai fi avut Dogari prin spatiul politic. Condamnarea simbolica din parlament a fost ceva apropiat de zero ca efect real in mersul societatii. In fapt, toti fostii securisti, activisti si alte soiuri de nomenclaturisti, sunt prin tot felul de pozitii cheie ce implica putere si resurse de unde se lupta cu alti fosti camarazi pentru propria lor agenda politica, daca o pot numi asa, recte perpetuarea propriilor privilegii. Dupa douazeci de ani de democratie… Nu mai scapa tara asta de elita comunista. Cu vreo doua saptamani in urma Miron Mitrea afirma, referindu-se la referundumul cu schimbarea numarului parlamentarilor, ca pe el nu il obliga legea sa tina cont de rezultatul referundumului. No more comments!