Agenția de Rating Politic

Despre noi

Ne pricepem la politica

Agentia de Rating Politic este o companie de consultanta politica si de cercetare de piata. Expertiza noastra este 100% in politica si in campanii de comunicare publica.

Proiectele Agentiei de Rating Politic sunt coordonate de Cristian Andrei, consultant cu experienta de peste 20 ani in cercetare de piata pentru politica si de constructie de strategii pentru politica.

Experienta

Proiectele Agentiei de Rating Politic au acoperit, incepand din 2008, o gama variata de clienti din tot spectrul politic romanesc (PNL, PSD, PDL, USR independenti si partide neparlamentare) dar si din zona companiilor comerciale, mass-media si a ONGurilor.

Experienta noastra in campanii electorale si consultanta politica e verificata in proiecte de anvergura nationala, precum exit-poll-ul de la alegerile prezidentiale din 2014, sau in proiecte locale – judetene, mediu rural, mediu urban mic sau mare. Am lucrat pentru candidati si partide in alegeri locale, in alegeri parlamentare, in alegeri europene si in alegeri prezidentiale.

Colaboratorii nostri au participat in proiecte de consultanta electorala si politica la toate alegerile de dupa 2000 pana in prezent.

Adaptare

Filosofia Agentiei este de a aduce in fiecare proiect specialistii cei mai potriviti situatiei si de a construi pentru fiecare client un pachet de servicii adaptat. Ne mandrim ca niciun client nu a primit vreodata o „reteta” pregatita pentru altcineva.

Diagnosticul situatiei – care priveste atat starea de opinie, cat si „capacitatea” de marketing politic a clientului – este un insturment fundamental in modul nostru de lucru.

Research&Strategy

In centrul viziunii noastre despre consultanta politica se afla imbinarea instrumentelor de cercetare cu gandirea strategica.

Inovare

Ne-am propus in cadrul Agentiei de Rating Politic sa inovam permanent si sa contribuim la imbunatatirea vietii politice prin modernitatea mijloacelor de marketing politic folosite. Suntem incapatanati in a ne convinge clientii de nevoia de a folosi noi instrumente si o gandire noua.

Suntem prezenti prin studii, analize si comentarii echilibrate despre politica in spatiul public in ultimii 15 ani.

Am realizat prima Simulare nationala de alocare a mandatelor de parlamentar si independeta de orice partid politic in 2012. Am estimat corect ca numarul de parlamentari va creste pe legea electorala in vigoare, desi multi s-au indoit de acest lucru. De atunci, Agentia de Rating Politic face acest exercitiu public la fiecare rand de alegeri.

Colaboram la nivel academic international cu specialisti preocupati de marketing politic, alaturi de personalitati precum Bruce Newman, unul din fondatorii disciplinei marketingului politic. Cristian Andrei este si senior-editor al Journal of Political Marketing.

Recunoastere

La nivelul partidelor importante, Agentia de Rating Politic a fost invitata de PNL sa realizeze sondaje de selectie a candidatilor pentru alegeri in mai multe randuri in anii electorali (2011/2012, 2016, 2020), a realizat exit-poll-ul difuzat de Realitatea Tv la turul 1 al alegerilor prezidențiale din 2014 și a acoperit aproape toate judetele Romaniei cu proiecte de cercetare politica sau de consultanta electorala.