Agenția de Rating Politic
Client:Alegeri 2008
Date:February 07, 2013

Alegeri 2008 – sondaje si strategie

Agentia de Rating Politic a fost implicata in proiecte electorale in 6 judete, atat in alegerile locale cat si in cele parlamentare. Am realizat sondaje de opinie de pozitionare pentru mai multe campanii, focus-grupuri pentru fixarea sloganului si a temelor de campanie si am coordonat strategia de campanie a unui candidat castigator intr-un colegiul senatorial din judetul Teleorman. A fost primul an electoral al Agentiei de Rating Politic si un inceput de drum.

Inca de la primul sondaj realizat de echipa Agentiei de Rating Politic am estimat o victorie detasata a lui Cristian Popescu Piedone in sectorul 4 din Bucuresti, cu 4 luni inainte de alegeri si inainte ca acesta sa isi anunte candidatura. A fost un rezultat surpriza pe care putini erau inclinati sa il creada la acel moment.

La prima campanie integrala coordonata de Agentia de Rating Politic in 2008, in Teleorman, candidatul Romeo Nicoara, PNL, a castigat colegiul sau senatorial cu unul din cele mai mari scoruri din tara, atat din PNL cat si dintre toti candidatii.