Acest “sfat” este unul de tip general si se adreseaza principalelor partide politice care au participat la o cercetare demarata de SAR.
La o privire sumara aruncata asupra raspunsurilor date de partide se observa in primul rand o neclaritate a identitatilor doctrinar-ideologice asumate de acestea. Fiind o tema deosebit de complexa, cu foarte multe implicatii, tema constructiei europene ar putea genera o serie de dezbateri foarte serioase, in care focalizarea nu ar trebui pusa numai pe teme mai tehnice de gen “fondurile structurale” sau “regionalizarea”.
Este evident ca in spatiul politic romanesc discutiile despre integrarea europeana sunt ori prea tehnicizate si greu de tratat din punct de vedere electoral, ori mult prea general-superificiale (“vrem sa ne integram sa ne fie bine”). Discutiile ar putea fi insa actualizate si interesante pentru electorat daca s-ar aborda tema Uniunea Europeana mai simplu si in acelasi timp mai concentrat, prin definirea unor viziuni ideologice coerente, clare si diferentiate.
Partidele politice au ocazia sa dea raspunsuri proprii clare la o serie de probleme puse de aceasta constructie europeana si de implicatiile mai largi ale integrarii Romaniei. Aceste pozitionari ideologice recogniscibile pot mobiliza mai usor electoratul atat in procesul unei raportari politice fata de integrare cat si in procesul de votare propriu-zis.
phenergan nz pharmacy
buy discount cialis online
orlistat buy online
wellbutrin best price
zovirax cost in india