Luni, 19 mai, Club A, o dezbatere cu blogeri si niste politicieni. Detaliile ei le gasiti aici, la Badau.
Ce am aflat:
– ca partidele sau candidatii interesati cat de cat de comunicare pe blog sunt cei care au acces mai dificil la comunicare de masa si cauta mijloace alternative.
– ca, asa cum a zis un bloger, poti sa injuri un politician fara sa il cunosti, pentru ca asa ti se pare tie normal sa injuri politicienii; pentru mine chestia asta e lipsita de logica elementara.
– ca sunt blogeri care se gandesc cum sa faca bani pe net si din treaba asta cu politica si pun la bataie idei interesante.
– ca Lavinia Sandru crede ca daca te injura cineva pe tine, ca om politic, inseamna ca e bine, pentru ca il intereseaza persoana ta si ce spui.
– ca multi nu au venit sa isi dezbata opiniile pe care le aveau despre politica si poate sa afle ceva, ci doar sa isi confirme acea parere si sa ii dovedeasca politicianului ca el, cutare, are dreptate orice ar fi.
– ca politicienii nu prea aveau habar ce vor de la blogeri,in afara de a obtine voturi; Gusa a adaugat ca el crede ca blogerii sunt o populatie inactiva politic si vrea o reactie de la ei; Bodu a zis ca el se adreseaza blogerilor ca unor lideri informali.
– ca moderatorul discutiei si-a facut prost de tot treaba admitand o garamda de mitocanii si chiar incurajand de multe ori pe unii din “prietenii” sai blogeri sa o tina tot asa.
– o definitie foarte proasta, incorecta si incompleta si fara sursa bibliografica a partidelor politice, data de unul din blogerii, recomandat ca fiind doctorand in stiinte politice.
– si ca in Club A lucrurile par ca stagneaza.
Dupa ce am ajuns acasa am aflat, fiind destul de sictirit deja de unele chestii de la intrunire, si chestia asta.
Parerea lui Ionut, colegul meu prezent si el acolo, o pot rezuma asa: Ce ciudat ca la dezbatarea asta politicienii au aratat mai normali si mai umani decat unii blogeri.
Cristi
Ce am aflat, partea a doua (adica …Ionut):
-cat de joasa ca nivel poate fi o discutie care se vrea, chipurile, informala. Probabil ca ideea informalului la cei care au vociferat acolo este echivalenta cu a te afisa in toata splendoarea mitocaniei tale.
-Blogosfera este vazuta ca un scop in sine. O parte din blogarii (de “profesie”) participanti nu au alt interes decat sa fie vazuti. Ei traiesc, gandesc si scriu spasmodic, in ritm de tasta si click de mouse. Nu conteaza ce comunici, ci sa te comunici.
-Injuratul politicienilor este si el un scop in sine. Aproape toti blogarii de la discutie sunt convinsi de propria lor pretiozitate si propria lor valoare, fata de politicieni si fata de ceilalti, care sunt un fel de sub-oameni.
-Sinceritatea se reduce, in viziunea exprimata caznit de aceiasi cativa blogari vocali, la gestul de a bea bere, iar ipocrizia, la preferatul apei de catre politicienii de fata.
-Desi suntem in anul 2008 si vorbim despre blogosfera, adica un mediu sofisticat de comunicare, descoperim ca mistocareala injurioasa, grobianismul si stupizenia (nu e vorba, evident, de toti participantii) se adapteaza bine de tot “evolutiei”.
Precizez ca nu e cazul sa generalizam…Sunt bloguri cat se poate de serioase, oameni cat se poate de seriosi, si se fac lucruri foarte bune prin intermediul acestor instrumente media. Numai ca ei fac parte dintr-o lume aparte, care nu s-a regasit ieri seara. Deh, din greseli invatam..daca invatam.
nu am incurajat mitocania. te rog sa-mi dai un exemplu, daca ti se pare ca am procedat asa. nu am inteles nici insinuarea cu ”prietenii mei bloggeri”. poti sa-mi explici, te rog? chiar ma intereseaza. cat despre ”chestia asta”, am explicat-o, sper ca destul de clar.
am un regret: ca nu ai apucat sa-ti spui opiniile la dezbatere. poate este vina mea, ca moderator. voi indrepta lucrurile la viitoarea dezbatere, la care te invit inca de pe acum.
n.b. daca esti persoana care le-a spus unora ca sunt mitocani, pentru ca au sarit pe o fata ca sa o faca pilaf pentru simplul fapt ca-si exprima un punct de vedere, am un singur lucru sa-ti spun: felicitari!
1. Incurajarea vine in primul rand din tolerarea mitocaniilor si nesanctionarea lor, ne-oprirea lor din fasha.
Apoi, e vorba de zambetul/rasul moderatorului, la fel de incurajator pentru mitocanie, atunci cand astfel de non-opinii erau exprimate, zambet/ras care mie mi s-a parut foarte foarte partizan.
2. Chestia cu prietenii nu e o insinuare. E foarte transparent ce spun: exista un grup de blogeri care de acum se cunosc mai bine si exista si amicitii; iar unii erau acolo. Fata de acei blogeri toleranta ta la mitocanii a fost mai larga.
3. Am vazut explicatiile la critica lui Sorin Tudor. Sper sa fie ok de acum inainte.
4. Nu ne-am exprimat opinii pentru ca discutia a luat-o din start razna. Al doilea motiv era imposibilitatea tehnica de a interveni, datorita modului prost in care era (non)-moderata discutia. Adica a fost cineva acolo, cred ca Nihasa, care a asteptat la modul decent 50 de minute (!!!) sa puna o intrebare, in timp ce altora le erau tolerate interventii haotice cu zecile. Si nu cred ca spiritul dezbaterii, chiar si cu blogeri, ar fi haosul si gloata care urla spasmodic!
5. Da, eu, Cristi, am intervenit furios ca acea persoana, habar nu am cine era, era “executata” mitoacaneste. Si nu eu trebuia sa opresc chestia aia, ci Tu, moderatorul!
Iar faptul ca in dezbatere sunt permise remarci de genul “tu esti in plus aici” (zoso catre mine), sau “vezi ca Gusa e casatorit” (zoso sau altul catre domnisoara aia) ma face sa ma gandesc: Ce vreti de fapt sa obtineti cu aceste dezbateri?
6. La dezbaterea asta am venit si am ramas pana la sfarsit pentru ca ne interesa subiectul pentru care fusesem invitati. Dar la urmatoarea eu plec daca se mai intampla la fel. Si sper sa o faca mai multi.
PS. Ar fi frumos ca dezbaterile astea sa curga in ritm de “Cha Cha The Blues” (Charlie Musselwhite) si nu in ritm de taraf cu strigaturi.
Ok. Am retinut mai multe lucruri interesante din ceea ce ai spus.
Totusi nu esti bine documentat. Persoana cu care afirmi tu ca as fi prieten m-a facut albie de porci pe internet si toate acestea sub forma unui Google Bomb, facut acum un an si jumatate, dar care mai este valabil si azi. Deci cam atat despre simpatii si amicitii.
Eu imi doresc dezbateri tumultoase, in care participantii sa-si confrunte mai degraba ideile decat orgoliile!
Free speech, free spirit. Nu cred ca era datoria mea sa intervin atata vreme cat participantii nu au fost jigniti. Domnisoara despre care vorbesti a fost luata la intrebari, dar nu a fost jignita si cred ca s-a aparat foarte bine.
Intrebare: este prima dezbatere la care participi? Stii de ce te intreb? Pentru ca eu cred ca la o intalnire de acest tip fiecare se arata asa cum este. Eu cred ca ar trebui sa fii indignat ca persoana care lanseaza mitocanii este numarul unu in blogosfera ca trafic si autoritate. Asta nu te enerveaza? De ce nu scrii un post despre asta?
Este mai usor sa dai vina pe moderator, stiu.
Dar daca iti bazezi acuzele pe zambetele mele, esti pe un teren fragil. Eu zambesc mult.
Dincolo de toate, m-am bucurat sa vad ca exista si astfel de oameni in blogosfera si te voi invita la urmatoarele dezbateri despre care, imi doresc si eu sa putem scrie altfel. Pana atunci, daca blogosfera e dominata de mitocanie, ce veti face voi, bloggerii?
Ok, nu acuz lumea ca zambeste 🙂 Nu am zis asta. Am zis ca uneori tre sa te opresti din zambit ptr ca un idiot se simte incurajat de asta. Mai ales cand tu, cel ce zambeste, esti moderatorul unei dezbateri.
Am moderat si organizat o gramada de dezbateri in ultimii 10 ani, asa ca stiu despre ce e vorba.
La dezbateri “dedicate” blogerilor nu am mai fost.
Da, ok, la o dezbatere vezi cum arata un om, cine e, dar daca exagereaza, eventual il dai si afara.
Si chestia cu free speech se aplica la o dezbatere in limita unor reguli acceptate de participanti. Adica nu cred, de exemplu, ca ai accepta ca lumea sa se injure acolo.
Pe de alta parte nu stiu de ce spui ca nu au fost jigniri. Au fost prea multe din pacate. Iar fata aia a fost executata, nu jignita. Si nu apuca sa zica nimic, de aia am intervenit.
Nu ma enerveaza ca se spune ca e numarul 1. Fiecare isi alege calea, fiecare citeste ce vrea.
Da, mie persoana aia mi s-a parut foarte naspa. Alti il pot aprecia.
Da, mie mi se pare fad blogului lui. Altii poate se imbogatesc spiritual citindu-l. :))
Nu stiu cum a ajuns “numarul 1”, de ce se spune ca e nr 1, dar stii si tu ca sunt multe criterii in a aprecia o astfel de intreprindere.
Dupa criteriile mele nu e nr 1.
Nu stiu daca blogosfera e dominata de mitocanie. De ce spui asta? Si de ce vorbesti de “noi blogerii” si nu si de tine?
nici dupa criteriile mele nu e nr 1. dar are traficul cel mai mare, ceea ce pt mine e trist, intrucat inseamna ca blogosfera este o oglinda (nu o alternativa a presei traditionale). avem si aici un dan diaconescu…
tipul mi-a fost student la o particulara prin anii ’90, cand, fervent admirator al lui vadim tudor fiind, isi pierdea usor cumpatul, incepea sa injure, drept pentru care il dadeam afara. acesta este motivul pentru care mi-a facut google bomb-ul cu injuraturi (impreuna cu un fost coleg de facultate, extremist de dreapta)…
asta apropo de dat afara…nu voi ezita sa-l dau afara din nou, daca injura…
in alta ordine de ide, nu ma consider blogger…nu scriu des pe blog si, ca presedinte al asociatiei incerc sa-i reprezint pe cei care citesc, nu pe cei care scriu. momentan, bloggerii sunt consumatori de media dar (si cu) cu sprijinul nostru, devin formatori de opinie. citeste aici:http://ascmedia.wordpress.com/2008/02/01/la-rece-despre-dezbaterea-iliescu-bloggeri/
noi, ca asociatie, ne-am orientat spre internet, pentur ca am vazut in el o alternativa la produsele media de proasta calitate (cum e bookblog-ul lui andrei rosca). ma bucur ca spui ca mitocania nu domina blogosfera. noi vom promova acele persoane, care considera ca traficul pe blog nu se face cu mitocanie. pentru ca ne-am saturat, ca si consumatori de media sa fim ”cumparati” numai prin metode care fac apel la instincte si la nevoi primare
reputable canadian mail order pharmacy
online pharmacy reviews
canadian discount online pharmacy
The uPVC fittings produced by Elitepipe Plastic Factory are highly resistant to corrosion, providing reliable and maintenance-free solutions for plumbing and irrigation systems. Elitepipe Plastic Factory
The Elitepipe Plastic Factory in Iraq serves as a catalyst for infrastructure development, providing the market with superior HDPE, uPVC pipes, and fittings that contribute to the growth and success of various sectors. Elitepipe Plastic Factory
Elitepipe Plastic Factory’s fittings are designed to be user-friendly, facilitating easy installation and ensuring hassle-free maintenance throughout their lifespan. Elitepipe Plastic Factory
The factory’s skilled workforce employs advanced manufacturing techniques to produce fittings that meet international standards and specifications. Elitepipe Plastic Factory
canadian pharmacy world
pharmacy canadian without a prescription
price drugs
aarp recommended canadian pharmacies
safe online pharmacies