Cum se impart voturile in decembrie? Cine creste? Cine scade? Vor romanii alegeri interne in partide? Ce fel de sistem de partide? Dar alegeri comasate? Cine cred romanii ca poate livra un sistem de taxe sanatos? Si ce fel de sistem de taxe vor? Cine sunt liderii in ascensiune in 2012? Sunt romanii impotriva avortului? Si ce parere au despre banii pe care statul ii da catre Biserica?
Barometrul de opinie “Piata politica”, sondaj de opinie national, realizat integral de Agentia de Rating Politic, interviuri telefonice (960). Perioada 8-16 decembrie 2011. Pentru uz propriu. Sondaj fara mogul :-p
PS. Apropo de primele reactii (multumim celor care ne-au atras atentia dar … ) – muncesti o luna, rupi statistica in doua, pierzi nopti, oamenii alearga, muncesc. pauza … scapia (sic!) un “i” amarat in prezentare, urla tot interneul.
Nimic teribil de nou … Singurul lucru complet dezamagitor este opozitia completa fata de legalizarea drogurilor usoare, dar nu ai de la ce sa te astepti de la un poporul complet neinformat
De ce doar 2% la UDMR? Mulţumiri pt. răspuns.
mie mi se pare incredibil ca 30% dintre tinerii 18-29 ani sa prefere un sistem politic cu un singur partid. se pare ca primei generatii post-revolutionare nu ii prieste democratia.
Mie mi se pare cutremurator ca sunt asa multi sustinatori ai proiectului RMGC! E strigator la cer! Campaniile de presa au dat rezultate, cu clipuri de promovare emotionale, mincinoase si manipulatoare!
Barbu Mateescu: sunt mai multe explicatii. populatia maghiara e intr-un real declin numeric, faptul ca in realitate in zonele maghiare avem o moblizare fortata in ziua de vot care ii ridica de la 2-4% in sondake la 5-6% la urne; dar sunt si explicatii despre esantioan: populatia maghiara ce refuza dialogul in limba romana, o esantionare care nu a luat in seama criterii etnice si nici nu a incercat sa aproximeze separat in structura esantionului zona preponderent maghiara.
Chirvase: nu cred ca e vorba de o optiune “totalitara” ci mai degraba de un mesaj implicit de tipul “politica e prea neclara, interese meschine, vrem ceva clar”. nu neg deloc potentialul distructiv, insa vreau sa vad si partea buna, utila.
db: e posibil sa fi fost exact la fel si inainte de campanii.