Agenția de Rating Politic

Despre noi

Ne pricepem la politica

Agentia de Rating Politic este o companie de consultanta politica si de cercetare de piata. Expertiza noastra este 100% in politica si in campanii de comunicare publica.

Proiectele Agentiei de Rating Politic sunt coordonate de Cristian Andrei, consultant cu experienta de peste 10 ani in cercetare si constructie de strategii pentru politica.

 

Experienta

Proiectele Agentiei de Rating Politic au acoperit, incepand din 2008, o gama variata de clienti din tot spectrul politic romanesc (PNL, PSD, PDL, independenti si partide neparlamentare) dar si din zona mass-media si a ONGurilor.

Experienta noastra in campanii electorale si consultanta politica e verificata in proiecte de anvergura nationala, precum si in proiecte locale – judetene, mediu rural, mediu urban mic sau mare. Am lucrat in alegeri locale, in alegeri parlamentare, in alegeri europene si in alegeri prezidentiale.

Colaboratorii nostri au participat in proiecte de consultanta electorala si politica la toate alegerile de dupa 2000 pana in prezent.

 

Adaptare

Filosofia Agentiei este de a aduce in fiecare proiect specialistii cei mai potriviti situatiei si de a construi pentru fiecare client un pachet de servicii adaptat. Ne mandrim ca niciun client nu a primit vreodata o „reteta” pregatita pentru altcineva.

Diagnosticul situatiei – care priveste atat starea de opinie, cat si „capacitatea” de marketing politic a clientului – e un insturment fundamental in modul nostru de lucru.

 

Research&Strategy

In centrul viziunii noastre despre consultanta politica se afla imbinarea instrumentelor de cercetare cu gandirea strategica.

 

Inovare

Ne-am propus in cadrul Agentiei de Rating Politic sa inovam permanent si sa contribuim la imbunatatirea vietii politice prin modernitatea mijloacelor de marketing politic folosite.

Suntem incapatanati in a ne convinge clientii de nevoia de a folosi noi instrumente si o gandire noua bazata pe satisfacerea nevoilor reale ale cetatenilor. Agentia si-a promovat oferta de consultanta politica pentru alegerile din 2012 prin campania „Noua politica. Gandeste 2012” – un logo afisat pe toate materialele Agentiei.

Am initiat la nivelul partidelor politice prima campanie de comunicare oficiala cu bloggerii interesati de politica, in cadrul Congresului PNL din 2010 – un moment de succes care a schimbat optica de comunicare a partidelor din Romania.

Am realizat prima Simulare nationala de alocare a mandatelor de parlamentar si independeta de orice partid politic. Am estimat corect ca numarul de parlamentari va creste pe legea electorala in vigoare, desi multi s-au indoit de acest lucru.

Colaboram la nivel academic international intr-o retea de universitari si specialisti preocupati de marketing politic, alaturi de personalitati precum Bruce Newman, unul din fondatorii disciplinei marketingului politic. Cristian Andrei este si senior-editor al Journal of Political Marketing.

 

Recunoastere

Ca recunoastere a parcursului de succes in 2011-2012 Agentia de Rating Politic a fost acreditata de PNL si USL pentru realizarea sondajelor oficiale de selectie a candidatilor pentru alegeri, a realizat exit-poll-ul difuzat de Realitatea Tv la turul 1 al alegerilor prezidențiale din 2014 și a realizat proiecte pentru selecția de candidați PNL la alegerile locale și parlamentare din 2016.